Quotes

A comfortable, empowering and well-designed workplace won’t eliminate staffing problems, but it can help to attract new talent, improve morale and increase retention rates. There’s a payback in work ethic, too. The better people feel, the better they treat customers. They’re friendlier, more stress resilient and more patient.

Stefan Camenzind
Executive Director

The approach used in this project is based on enabling spaces that support knowledge and innovation work. However, these spaces are not only to be understood in Euclidean terms, but also include a social, emotional, cognitive, epistemological, technological, cultural and organisational dimension in addition to the architectural one.

Markus F. Peschl
Professor of cognitive science and philosophy

SQUARE is an incredibly innovative project in every sense. The future of knowledge generation and knowledge sharing can be experienced already today in SQUARE.

Stefan Camenzind
Executive Director

The building itself is very simple in both construction and materials in order to be as efficient as possible. We have learned how to make great buildings very cost effectively.

Marco Noch
Partner, Technical Director

Thanks to its amazing room height and warm and cosy atmosphere, the main entrance foyer creates a spectacular arrival to JED. This is where the journey through JED begins.

Stefan Camenzind
Executive Director

We’ve given the space a direction of view. On the ground floor it faces south-east, from the bedroom it faces west towards the sunset. And from the top floor terraces there are views around 180 degrees.

Stefan Camenzind
Executive Director

There are strict rules around boundary distance and building volume, which means it’s quite difficult to be creative with buildings in Switzerland. But we were determined to build something that responded to the site rather than just a square box planted on the site.

Stefan Camenzind
Executive Director

The diversity of areas available motivates staff to change their location during the day. That stimulates a natural flow of employees and encourages information exchange, along with giving the working day more flexibility and creativity.

Tanya Ruegg
Partner, Creative Director

From the co-working space, you can look up to see the atrium stretching six floors above. With the offices on each side, the green walls, the colourful cantilevered meeting areas and the mirrored reflections of the floating diamond, the whole space has a very futuristic quality.

Tanya Ruegg
Partner, Creative Director

Our main challenge was to create a vast space that accommodates all the required functions, and at the same time delivers a pleasant atmosphere where people feel comfortable.

Tanya Ruegg
Partner, Creative Director

Clients like Google are not looking for designers. They are looking for companies, like us, which are very good at understanding how Google works, what their culture is and how the work environment can drive innovation and productivity. The uniquely customised interior design of Google’s Tel Aviv office is the result of a lot of research and a deep understanding of the users and the company.

Tanya Ruegg
Partner, Creative Director

Designing a workplace of this size in the middle of a busy city proved to be a real challenge. Distributed across four buildings, all areas – from workspaces to informal coffee points – had to deliver maximum interactivity that can take place in the most natural, effortless way.

Tanya Ruegg
Partner, Creative Director

This site uses cookies, which may include third party cookies, to improve and personalise your experience on our website. By using our site you accept the terms of our Privacy Policy 

  • Necessary cookies enable core functionality. The website cannot function properly without these cookies, and can only be disabled by changing your browser preferences.